Απόστολος Μπουλασίκης
Συνθέτης
|
Απόστολος Μπουλασίκης Συμετέχει σε : Ιστοσελίδα Καλλιτέχνη : |
Γεννήθηκε σε μια «επαρχία» της Αθήνας, πλάι στον Ιλισσό.
Πριν κλείσει την πρώτη δεκαετία της ζωής του, γοητευμένος από τον ήχο της συνοικίας και τις «άτσαλες» φωνές του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μάρκου και του Μπάτη, που παρελαύνουν, εκεί, πλάι στο ποτάμι, στο Μοσχάτο και τις Τζιτζιφιές, αρχίζει να περνάει τα πρώτα ακόρντα του στην κιθάρα, κάνοντας την να θυμίζει κρουστό παρά έγχορδο.
Η βία στο παίξιμο του τον οδηγεί γρήγορα από τα μακάμια σε μια ρυθμική αγωγή που αγγίζει το ροκ. Παράλληλα, με αφορμή τα πρώτα σχολικά, λογοτεχνικά κείμενα, ερωτεύεται παράφορα τις λέξεις. Στα ποιήματα, στα δοκίμια, στα λόγια. Η ποίηση συνοδοιπορεί με τις νότες και η ασώματος κεφαλή της ένωσης τους τον οδηγεί τα πρώτα του τραγούδια. Στον αντίποδα της φιλολογικής του διάθεσης, σπουδάζει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στα αλλόκοτα χρόνια του 1970.
Οι εικόνες πυκνώνουν, τα συναισθήματα σε ροκ ρυθμούς και, σαν συνέπεια, τραγούδια. Παράλληλα εργάζεται σαν καθηγητής Μαθηματικών, αρχικά στο Κιλκίς και κατόπιν σε σχολεία του Πειραιά και της Αθήνας.
Στις αρχές του 1990 αποφασίζει να «εκτεθεί» και βρίσκει στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την φωνή για να το κάνει. Έτσι συμμετέχει στο δίσκο του Πες μου ένα ψέμμα ν’ αποκοιμηθώ, με τα τραγούδια: Οι ψυχές και οι αγάπες, Η Μήλος, Ο ώριμος και Ο χειμώνας. Στον επόμενο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο Να με φωνάξεις, συμμετέχει ξανά με τα τραγούδια: Μη μιλάς, Φοινικιές, Η σούπα και Στο πεζοδρόμιο.
Στη συνέχεια, αφού παρακάμπτει τους αρχικούς δισταγμούς του, από φιλική διάθεση, δοκιμάζει να φτιάξει μόνο στίχους και συμμετέχει στον δίσκο Στη σκιά της σελήνης του συγκροτήματος Μotivo 4, με τα τραγούδια:Replay ξανά, Τα παιδιά στο μπαλκόνι. Με την ίδια φιλική διάθεση γράφει τους στίχους όλων των τραγουδιών, στον προσωπικό δίσκο του Χριστόφορου Κροκίδη, με τίτλο Ο φύλακας των σκουπιδιών.
Το 2003 έρχεται η στιγμή για την πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο Της πόλης ξωτικό (που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2003 με τη συμμετοχή των φίλων και συνοδοιπόρων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Μίλτου Πασχαλίδη).
Το 2005 ακολουθεί ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο Μάρνη και 3ης (Δίκτυο 0218), που περιλαμβάνει μια ενότητα 15 τραγουδιών ερμηνευμένων από τον ίδιο.
Τραγούδια γεμάτα από εικόνες, ιστορίες, συναισθήματα και χρώματα. Τραγούδια «σκληρά» και ευαίσθητα συνάμα, όπως η πραγματική ζωή.